Maandelijks organiseert Sligro een “Rungis ontbijt” waarbij een aantal proucten extra aandacht krijgen. Er komt altijd een bekende kok wat klaarmaken en vorige week was dat de vrouwelijke nestor van de Amsterdamse horeca Jean Beddington. Jean is in ruste, heeft geen restaurant meer maar doet nog wel productontwikkeling en catering, en zo kon ze de dag vantevoren al een geweldige mise en place maken met de vaste chef van Sligro.

Eerste product in “the picture” zijn oesterzwammen van Gro, een Nederlands bedrijf wat deze paddestoelen kweekt op koffiedik wat ze ophalen bij café’s en restaurants. Ze maken hier o.a een hamburger van waarbij ze 50% van het rundvlees vervangend door oesterzwam. Waanzinnig product en je denkt gewoon aan een 100% runderburger.

Eerste gerecht van La Beddington vandaag is eend met oesterzwam. appel en een frisse witte wijngelei. Na een praatje van de visspecialist is er inktvis met oesterzwammen,

en na de slager, die een waanzinnig stuk Rubbia Galllega (Spaans ribstuk) uitbeent (wat verder niet gebruik wordt), is er een dashi (Japanse bouillon) met groentetempura en een plakje entrecôte. Lekker! De Rubia Gallega is te mooi om te laten liggen, wordt nog wat bijgesneden en vervolgens verkocht aan schrijver dezes, die er zijn net geopereerde dochter ( 2de keer kruisband ) mee gaat bijvoeden.

Noteer vast in de agenda, ik kook op woensdag 3 oktober het Rungis ontbijt bij Sligro Amstterdam, van 9:00 tot 11:00, Cuisine Classique!

Oh ja, negeer het bericht van 2 juni “Ricardo is terug”, Ricardo is namelijk al weer weg!


Reacties

  1. Door Clf

    Geestig. Dat ie al weer weg is 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.