Ik heb de rijsttafel van Ron al een paar keer geproefd en ik heb er zelfs 1 gekocht in de 538 missie voor de Voedselbank, dus dit weekend ben ik weer aan de beurt, heerlijk! Ook de nasi rames vind ik lekker dus ik was benieuwd naar de Gold Edition box.

Chef Agus Hermawan heeft 2 nieuwe boxen samengesteld, de Gold Edition box, in een vlees of vis variant. De vlees bestaat uit de beroemde loempia bedek (eend met bedeksaus en wasabimayonaise), ayam kacang salade (rijstnoedels met kip, pinda’s en gember-limoenbladressing), daging mantega (superlekkere shortrib met mantegasaus en bami tektek),

en toe de bekende kacang besar, de reuzepinda gevuld met chocolade en karamel. Allemaal erg lekker, maar het feest begingt bij de visbox!

De taco ikan pepsekan (met makreel en kerrie-mayonaise) wordt door ons in het restaurant vaak nog bijbesteld,

en dat geldt ook voor de udang peteh (garnalen met petehsaus, paksoi en bami goreng jawa). Ik zou van die petehsaus wel een grote pot in de ijskast willen hebben staan, is echt lekker met alles. De bom van de box is echter de ikan dabu (tonijntartaar met soja-tapiocaparels en mistmayonaise).

Goed…, over naar de orde van de dag, de kerstdagen…, misschien bestel ik wel zo’n box op 2de kerstdag, in plaats van kalkoen…

Je kunt overigens nog deze hele dag bieden op de diverse veilingen van 538, of gewoon een plaatje aanvragen (voor geld). Van iedere 5 piek wordt een pakket gekocht voor de Voedselbank.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.