Na een door Corona vertraagde verbouwing is dan eindelijk afgelopen vrijdag Ron Gastrobar Indonesia Laren. De aficionado’s kende het adres al want de afgelopen maanden kon jij bij de aanpalende voormalige ijssalon Pandelaar de Ron Indobox ophalen, maar nu is dan de ingang aan de Brink echt open. Je komt binnen in een soort pijpenla met in het midden een bar met een hele knappe bartender. Als je verder doorloopt is er een grote zaal en natuurlijk de (open) keuken. Chef Agus zwaait ook hier de scepter en maître Lindsey waakt over de bediening als een kloek over haar kuikens.

Ondat de vrouw en ik nog niet helemaal van het binnen eten zijn heb ik de proefetensessies overgeslagen en heeft vriend Niels vanavond voor ons bij hoge uitzondering een tafeltje buiten gezet, wat betekent dat ik niet alleen de helft van de inwoners van Laren heb gezien, maar ook voor een paar miljoen auto’s, niet normaal…

Terwijl de poffertjeskraam aan de overkant rustig zijn terras afbreekt genieten wij alvast van een taco gevuld met Balinese kip, Bangkok spread, kencur (gemalen galangan wortel) mayo en tempé en een krokante loempia van eend met rijstvermicelli, ketjapsaus en wasabi-mayonaise, begeleid door een witte rioja Muga (E, 2017).

We gaan niet aan de rijsttafel want willen wat meer verschillende dingetjes proeven. Lindsey zegt dat we de kreeft niet mogen missen dus daar beginnen we mee. De udang gurih, halve kreeft met spinazie, appel en Indonesische (kokos)bisque, is een typisch Gastrobar gerechtje. Smaak, verfijning en presentatie.

We gaan hierna over aan het “gewone” werk, met saté van diamanthaas met ketjapsaus, en een saté babi lapis, gemaakt van buikspek met ketjapsaus en pindakruimel. Goed geroosterd, het rund heeft nog een beetje cuisson en volgens de vrouw zijn het 2 verschillende sauzen, de een heeft wat meer citroen dan de ander. Het zal liggen aan de superlekkere Chateau Ste. Michelle (USA, 2017), dat ik de nuance mis, maar vind het allebei lekker.

Lekker is ook de daging rendang, rundvlees op Sumatraanse wijze, maar meer dan lekker is de udang peteh, gebakken garnalen met petehbonen en kokossaus, wake me up anytime…!

We slaan de desserts over, en je weet het, nooit een warme bittere drank na een heerlijk maal, dus we pakken de licht detonerende 15-jaar oude Toyota (de vrouw heeft 2 halve glazen wijn gedronken) en verruilen het pittoreske Laren voor het fijne Bussum.

Ron Gastrobar Indonesia Laren | Brink 12a | Laren | bel 035 7900 051


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.