Ik was hier eerder, januari 2017, en heb toen in een uurtje veel te veel gegeten omdat chef Agus me niet wilde laten gaan tot ik al zijn nieuwe gerechtjes had geprobeerd. Vandaag zitten we buiten, op wat zo maar eens de laatste mooie avond van de zomer kan zijn, en drinken we de heerlijke viognier van Jaboulet.

Ik ben met alleen maar meisjes, een delegatie van Rice die op de Show Up (beurs) staan, en we starten met een paar snackjes; pangsit goreng (gefrituurde wonton) met een spicy gembersaus, taco met Balinese kip, Bangkokspread en kentjoer-kokosmayonaise, en loempia van eend met ketjap en steranijs. Allemaal lekker.

Ik heb geen  zin in gedoe (de een wil dit en de ander wil dat) dus bestel lekker voor 4 man rijsttafel classique van chef Agus met wat extra saté (aanrader van de lieve Marije) en verder o.a. udang peteh (spicy gebakken garnalen met petehbonen), ikan kerrie (gebakken kabeljauw met kerrie), rendang, babi ketjap, heerlijke sajoer lodeh, eitje met kokos (sambal goreng telor), gado gado en pisang goreng (gebakken banaan).

Het gaat allemaal schoon op en iedereen is na afloop happy, zo ook schrijver dezes!

Ron Gastrobar Indonesia | Amstelzijde 51 | Amstelveen (Ouderkerk) | bel 020 305 2760


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.