In plaats van pappen, nathouden en hopen op betere tijden moet je als ondernemer ook durven reageren, zeker in deze tijden wanneer er per week ongeveer 2 nieuwe zaken openen in de hoofdstad.

Boven Hudson Bay op het Rokin in Amsterdam zat Nacarat, waar ik eerder over heb geschreven, en de baas besloot dat het na een jaar mooi was geweest. Ron Gastrobar Downtown… en dan moet ergens nog het woord Indonesia worden ingepropt, want dat is het, Indonesisch, naar het beproefde recept in Ouderkerk aan de Amstel. Samen met chef Agus Hermawan (voorheen restaurant Blauw) worden ook hier 2 verschillende rijsttafels aangeboden maar ook een aantal superlekkere kleinere gerechtjes. Ik heb er vorige week met de Dutch Foodie proef gegeten en dat hebben we geweten.

Cornetjes tonijntartaar met gember, gefrituurde kwartelboutjes met ketjap en emping, saté lilit (garnaal) met kentjoerdip,

gebakken tempeh met eend, waanzinnige saté’s (ajam, babi en kambing)

waarna nog even vol aan de rijsttafel. Superlekker allemaal maar way too much.

Toch nog even proeven van de ananaskaramel met sambal brandol, èn aan het pinda-ijs, allemaal te lekker.

Er is een hoop veranderd aan de locatie sinds Nacarat, alhoewel de conische keukenbar er natuurlijk nog gewoon staat. De bar achterin de zaak is prominenter aanwezig dan voorheen, en er is een podium naast gebouwd waar de hele avond live muziek wordt gemaakt. Nieuwe meubeltjes en binnenkort wc’s op de verdieping zodat je niet meer naar het warenhuis hoeft. Lang verhaal kort, heerlijke avond met teveel maar superlekker eten.

Rokin 49 | KK Amsterdam | bel 020 790 0322 | www.rongastrobarindonesia.nl/downtown (ingang in het steegje tussen de 2 panden van Hudson Bay)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.