Ik ben koud 2 uur uit het ziekenhuis of mijn grote vriend Niels belt of hij morgen (zaterdag) een lekker rijsttafeltje zal komen langsbrengen, hij is toch in de buurt. Dat is tegen geen dovemansoren gezegd want ik heb op de laatste avond ziekenhuis gesmuld van de nasi rames van Ron die we stiekem ergens op de gang in de magnetron hebben opgewarmd.

De volgende middag staat de lieverd voor de deur met een grote doos met lekkers. Als Niels weer is vertrokken pak ik de boel uit en zet ik alles op een rij. De bakjes die warm moeten (in bio-afbreekbare verpakking met een folietje, alles kan in de oven) op mijn ovenrek, past precies, en de bakjes die koud moeten apart. Daarbij komt nog een massa met condimenten, sausje, en strooisel, allemaal voor later.

De digibeet snapt ondertussen (na ruggespraak met eerder genoemde Niels) dat de opwarminstructies aan de zijkant van de doos middels een QR-code zijn te vinden, oven op 160ºC en gaan met die banaan.

Na 25 minuten is alles perfect warm (en niet droog) en begint het grote spel om zo snel mogelijk ruim 10 bakjes strooigoed over de gerechtjes heen te gooien. Gelukkig geeft de QR-code advies en is elke bakje voorzien van een sticker.

Daarna is het kwestie van opscheppen (ja, ik weet dat andere mensen dat anders doen, maar ik leg in het midden altijd een bergje gebakken rijst en drapeer de rest er omheen) en genieten.

Alles heeft een eigen smaak, wat ik al redelijk bijzonder vind, en alles is ook echt lekker (niet omdat het een gegeven paard is…, en ook niet omdat Ron m’n vriend is). De rendang is super, maar ook de ikan kerrie (gebakken kabeljauw), de udang peteh (garnalen met petehbonen) en zeker ook de ayam bakar (kippendij met pindasaus).

Dan nu (en dat is wel omdat Ron mijn vriend is); De rijsttafelbox is € 99,= voor 4 personen (er is ook een nasi rames voor 2 personen, vlees, vis of vegetarisch, voor € 39,=), kan worden opgehaald bij een van de Gastrobars, maar voor € 5 brengen ze ‘m thuis in heel Nederland. Bestellen op www.rongastrobar.nl (klik op de At Home button).


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.