In het kader van de bbq-verzameling, volgens de vrouw begint het vormen aan te nemen, heb ik een nieuw hebbeding, een robata grill ofwel een robatayaki.

Een robatoyaki is een stenen grilletje, vierkant of langwerpig, die je stookt met binchotan (Japanse houtskool), dat niet alleen gloeiend heet wordt maar ook heel lang blijft branden. Ik heb gekozen voor een langwerpige zodat ik makkelijk 2 zones kan maken, heet en erg heet. Boven erg heet vliegt de boel vrij snel in brand, wat op zich geen ramp is maar om het dan boven het iets minder hete te laten doorgaren is wel zo handig.

Meteen de eerste avond de Ierse black Angus burger derop, echt superlekker maar toch nog best wel wat vuur, maar niet te vergelijken met de ribeyes van slager Han de tweede avond. Vlammen tot het dak maar als je dan naar zone 2 gaat zijn ze ook weer meteen weg. Krokant aan de buitenkant, nog rauw van binnen, precies wat ik lekker vind!


Reacties

  1. Door Andries

    Dat lijkt een ideale gril om samen met sous-vide te gebruiken. Leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.