In maart 2017 heb ik voor het laatste wat over Rijsel geschreven dus dat kan best wel weer een keer. Het concept is onveranderd goed, lekker en betaalbaar eten, geen gedoe, meer dan goede wijnkaart en super-service! Zoals gewoonlijk is mijn vriend Ron fashionable late dus het aangeboden glas crémant is al naar binnen en het schaaltje worst staat als een leeg tipje aan de rand van de tafel, moet je maar op tijd komen. Gastheer Pieter schenkt zonder te vragen een kir in voor mijn vriend en ik bestel na kort overleg een heerlijke Saint Joseph van Coursodon (F, 2019) terwijl er een klein toastje kippenleversmeersel op tafel wordt gezet. Lekker.

We delen de onovertroffen huzarensalade, de heerlijke zuur-aangemaakte rundertong en de smeur… Nooit van gehoord! Smeur is een combinatie van aardappelpuree, beurre noisette, gepocheerd ei, Hollandse garnalen, kappertjes en gefrituurde peterselie en vindt zijn origine in Vlaanderen (niet ver van Rijsel). Een culinair orgasme!

Pièce is de côte de boeuf, sinds kort ook per persoon te bestellen (was altijd per 2), met béarnaisesaus, gebakken aardappeltjes die in de buurt van die van het Spiehuis komen, en de allerlekkerste kropsla ever.

Ik neem bijna nooit een dessert maar vanavond wel, dame blanche, we hebben het over ijs en chocoladesaus, 2 componenten, niet ingewikkeld, maar lekker…

En daar gaat het over bij Rijsel, simpel, niet ingewikkeld, doen waar je goed in bent, geen ‘spatjes’, professionele bediening, geweldige wijnkaart.. Het lijkt allemaal makkelijk maar ga d’er maar aan staan, een diepe buiging!

Rijsel | Marcusstraat 52b | Amsterdam | bel 020-463 2142

alleen diner, weekend gesloten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.