Meteen nog maar een Joris Bijdendijkje er achter aan met de Rijks® Kippennacht. Wat ooit begon als een nachtelijk feest voor horecamensen op een zondagavond is uitgegroeid tot een serie van “nachten” met Côte de boeuff, kreeft, kip en meer op diverse locaties (Rijsel, Roast Room, Rijks). De eerste keer bij Rijks begon het feest om 23:00 uur en moesten we vanaf 00:30 aan de bar, deze keer (25 augustus) begint het al om 21:00 en mogen we zitten zo lang we willen.

Het concept is eenvoudig; wodka appelsap vooraf (of iets anders), extra zijn er nog oesters, kip-kip-dessert, en grote flessen (magnums) wijn bij het eten. Oh ja, en luide muziek, een kind kan de was doen.

Vooraf dus, oeuf toque, eierschaal gevuld met zachte mousse van ei en mini-croutons met bieslook, gegrilde kippenkontjes van de bbq, en een prachtige kippenbouillon.

Hierna begint deel 2 van het feest, een hele poussin (en geen kleine) met bizar lekkere gebakken aardappeltjes en groene sla.

Wat betreft de dranken beginnen we met de eerder genoemde wodka-appelsap, lekker maar levensgevaarlijk want je drinkt het spul als limonade. Daarna een Anjou Blanc van Thibaud Boudignon (F, 2017) en een Saint Aubin premier cru Hommage à Marguerite (F, 2017). Allemaal lekker.

Bottom line; topavond, chef Bijdendijk aan de rotisserrie, chef Ivan aan de passe en een bomvolle zaak met leuke mensen die superlekker zitten te eten (zorg dat je op de mailinglijst van Rijks® komt om op tijd te kunnen reserveren voor de Kippennacht).

Rijks® | Museumstraat 2 | Amsterdam | bel 020 674 7555


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.