Receptje vandaag van de “beroemde” rigatoni van het Almadrava Park Hotel in Roses. Trouwe lezers weten dat ik me hier al een paar keer heb teruggetrokken om een boek te schrijven, deze keer was ik er ter ontspanning. De rigatoni is een vast onderdeel voor ons en wordt sinds jaar en dag aan tafel bereid (evenals de steak tartaar, indien gewenst met tonijn, en de crèpes Suzette!

Vandaag wordt de rigatoni gemaakt door maître Rafael!

Recept Afdrukken
Rigatoni Almadrava
Maaltijd voorgerecht
Keuken Spaans
Porties
person
Ingrediënten
Maaltijd voorgerecht
Keuken Spaans
Porties
person
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit knoflookolie in een sauteuse en voeg kruidenolie toe.
  2. Bak even aan en voeg de gekookte koude rigatoni toe
  3. Maak de rigatoni al roerende goed warm, flambeer met orujo en laat het vuur vanzelf uitgaan.
  4. Voeg de helft van de tomatensaus met bacon en ui toe, laat even doorwarmen en voeg de rest van de saus toe.
  5. Voeg room toe, laat even inkoken en voeg boter en Parmezaanse kaas toe.
  6. Laat nog even doorwarmen

Reacties

  1. Door Dirk Simonsz

    Heerlijke klassieke bereiding, ik ga het zeker eens nadoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.