Ik was een weekje op zee met vriend Bart, waarover later meer, en onze Maitre’d Osman verraste dagelijks met allerlei lekkers van zijn flambeertrolley. Steak Diana, lamsrack, crèpes Suzette en onderstaande pasta all’ arrabbiata.

Pasta arrabbiata betekent “boze pasta” en die boosheid wordt veroorzaakt doordat het spicy pasta is, spicy van knoflook en chili flakes, the more the better! Osman (een koning!) waarschuwde meteen, voordat ik weer de hele Italiaanse gemeenschap aan de bel heb hangen, dat dit geen originele arrabbiata is omdat hij wat room gebruikt. Niet alleen om de vele Amerikanen te pleasen, maar ook om het lekkerder te maken hahaha.

Nog even over die rigatoni, een soort van grote penne, die zijn best belangrijk omdat de pasta allerlei gaten en kieren heeft om de saus in te ‘verstoppen’ waardoor je een andere eetbeleving hebt dan met bijvoorbeeld spaghetti. Ik maak geen grap, iedere pasta-vorm kent zijn ideale saus, of dacht je dat ze voor die lol al die honderden vormpjes maakten…?

Ik heb de handelingen in een soort steno beschreven omdat dit een à la minute gerecht is wat je in 8 minuten maakt, op deze manier zijn de stappen makkelijker te volgen (de mise en place duurt wat langer..). Wil je zelf de tomatensaus maken, wel zo lekker, klik dan hier voor het recept.

Recept Afdrukken
Rigatoni Arabbiata “Osman”
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italian
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italian
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Sjalot even garen in de helft van de olijfolie, knoflook toevoegen en nog even doorgaren tot glazig.
  2. Afblussen met room, opkoken en tomatensaus toevoegen.
  3. Chiliflakes en Parmezaanse kaas toevoegen en de laatste laten smelten.
  4. Saus mengen met de pasta, verwarmen, iets lopender maken met het restant van de olie en basilicum toevoegen.
  5. Serveren met à la minute geraspte Parmezaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.