Ik had mijn vrienden van Rice over, een Deense firma in kleurige lifestyle producten waar we agent voor Nederland voor zijn. Behalve werken moet er ook altijd goed gegeten worden. Maandagavond dus naar Lute in Ouderkerk, waar het ondanks het ontbreken van chef Peter onder de regie van Jeroen goed toeven was. Peter was gelukkig vergeten de reservering in het boek te zetten waardoor we een tafel in de keuken kregen. De volgende ochtend hadden we een uitgebreide breakfastmeeting, die uitliep in een bezoekje aan kantoor en een snelle lunch bij Visaandeschelde. Ook hier weer een culinair orgasme. We begonnen met een frisse couscous met kruiden, tadziki met meer komkommer dan yoghurt, een stukje gebakken tonijn en een falafel van zalm. Vervolgens een sandwich van wilde zalm met wasabimayonaise (van zalm dus, niet met zalm), waarna een stukje makreel met een softshellcrab en een mayonaise met piment d’Espelette. Allemaal top!!! Glaasje Viognier van Sarret (F, 2004) erbij, iedereen blij en door naar Schiphol.
Het einde van de dag was minder grappig, de begrafenis van mijn oude vriend Dick Steffelaar, een van de oprichters van Ditjes & Datjes, veel te vroeg gestorven!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.