Dit is voor mij de ultieme manier van barbecueën, rechtstreeks op de kolen die ik vantevoren even heb schoon geblazen met de föhn van de vrouw.

Recept Afdrukken
ribeye Caveman
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
 1. meng paprikapoeder, zwarte peper, chili flakes, venkelzaad en saffraan in de vijzel en vijzel het zo fijn mogelijk. Passeer door een fijne zeef.
 2. wrijf de ribeye aan beide kanten in met het specerijenmengsel en laat 15 minuten intrekken.
 3. blaas met een föhn de meeste as van de gloeiende kolen van de BBQ en leg hier een ribeye op, draai na 1 minuut op de andere kant en laat nog een minuut liggen.
 4. haal het vlees van de kolen, gebruik de föhn om de as van het vlees te blazen en laat een kwartier in aluminiumfolie rusten.
 5. herhaal de stappen 3 en 4 met de andere 2 ribeyes, maar na elkaar.
 6. verwijder het folie en snijd het vlees in dunne plakken, bestrooi met grof zeezout en serveer met mierikswortelsteaksaus.

Reacties

 1. Door Marco

  Beste Julius,

  In de jaarbeurs een jaartje terug kocht ik je boek Smart BBQ en het bevalt tot nu toe erg goed. Ik heb flink wat gerechten kunnen uitproberen.

  Voor morgen staat de Longhaas Caveman op het programma. En daar heb ik een vraag over.

  Na het garen geef je aan dat het vlees als een worst opgerold moet worden en drie uur in de koeling moet rusten. Een opmerkelijke stap die ik niet helemaal begrijp. Wat is effect hiervan? Ik vind ook nergens recepten met een vergelijkbare stap. Ik heb zowel gezocht naar caveman als naar longhaas/onglet/hanging steak.

  Verder dank voor alle heerlijke recepten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.