Ik lees een recensie in De Krant Van Wakker Nederland van een restaurant waar ik al een jaar naar toe wil, en ze komen er goed van af. Dit zijn vaak de momenten dat ik meteen bel en reserveer. Je zou denken “dat lukt toch nooit” maar het tegendeel is waar, want dat denkt iedereen.

Een paar dagen later schuiven we “en famille” ondanks dat onze kinderen het “aan de andere kant van de stad vinden” op een vrijdagavond om klokke 7 aan bij Entrepot, aan het gelijknamige dok in Amsterdam. Grote schuur, heel wit, veel tafels, volle bak en veel bediening. Alleen maar goede tekens.

Het menu is à la Bak (veel groente, vis en geschoten wild), ik houd ervan, en de wijnen zijn biologisch of “nature”, ik houd er niet van! Gelukkig is er iemand die de kaart uit zijn hoofd kent en ons helpt aan een geweldige Le Petiot, Touraine van Vincent Ricard (F 2018). We snacken geroosterde wortel met gistmayonaise,

licht gerookte ham, Zeeuwse oesters 000 en de forenzen druppelen binnen (de kids, de ene 1,2 de andere 1,4 km fietsen, gutteguttegut…).

Het concept is 3 à 4 kleine gerechtjes en ik begin met rauwe kabeljauw met oestercrème, eikwier en daslook die erg lekker is.

De kinderen drinken als vissen en ik bestel een Saint-Romain “Combe Bazin” van Domaine de Chassorney/Fréderic Cossard (F 2016), die top is (ik ken Cossard sinds een week toen ik zijn Pulligny Montrachet dronk in Le Chateaubriand). De gepofte en gefermenteerde knollen (zie boven) met groente dashi is wederom een goede keuze evenals de tartaar van hert met houtskoolmayonaise en kruidensla.

Er komen extra van de chef een gerechtje met aardpeer en wat paddenstoelen met bloedworst, en hoewel ik geen bloedworst-fan ben gaat het schoon op. Lekker aards en what you see is what you get.

Pièce is griet van de bbq met fluwelpootje en jus van de graat en we gaan aan de rode wijn. Onze Bousse (labrador 14 jaar) is ons een week geleden ontvallen en Okky heeft een fles Tour Bouscassé meegenomen (de schat heette naar Château Bouscassé) die we voor een schappelijk kurkengeld ter nagedachtenis aan de Bousseman mogen drinken.

Ik krijg energie van dit soort zaken. Volle bak, heen en weer rennen, lieve mensen in de bediening, geen gezeur, superavond!

Restaurant Entrepot | Entrepotdok 8 | Amsterdam | bel 020 341 5722  www.restaurantentrepot.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.