Vandaag bestaat Renzo 20 jaar, hoewel ik per abuis in mijn Smart Cooking Agenda 1985 heb vermeld. Renzo, van Baerlestraat hoek Nicolaas Maesstraat, is de eerste Italiaanse traiteur van Amsterdam, na Feduzzi ( wiens dochter nog altijd een winkel in de Scheldestraat uitbaat). Renzo is een vriend (hij heet Mike), die niet alleen lekker kookt maar ook uitpuilt van de ideëen. Gelukkig brengt hij ze niet allemaal in praktijk, we worden allemaal wat ouder, maar vroeger kon je z’n winkel maandelijks in een soort metamorfose aantreffen, die vaak even hard weer werd terug gedraaid. Tegenwoordig is het nog steeds take-away, maar kun je er ook ter plekke wat eten, 7 dagen per week! Vanaf dag 1, 100 meter verderop in de voorkamer van Oma is het allemaal begonnen, brengt Mike een aantal ongeëvenaarde klassiekers, waaronder de kip Dino, aardappelsalade met bleekselderij en rode bonen, en de lekkerste tiramisu ever. Overigens is Mike ook degene die me dagelijks wijst op mijn spelingsfouten op mijn weblog! Vandaag dus 20 jaar open, gaat allen langs en maak zijn dag. Geen tijd vandaag, ga dan een andere keer en maak vanavond Mike’s Lemonmilano, een soort stijve tiramisutaart met citroen. Meng 250 gram mascarpone met 250 ml slagroom, 150 gram suiker en 75 ml citroensap en sla alles met behulp van een mixer stijf. Maak een bodem van 100 gram lange vingers, besprenkel met 25 ml citroensap en bedek dit met de helft van de room. Leg hier weer 100 gram lange vingers op, besprenkel weer met 25 ml citroensap en bedek met het restant van de room. Garneer met 2 in schijven gesneden citroenen en wat verse munt en serveer met een knisperend koud glas Moscato d’Asti (bron: Smart Cooking 2).
Mike….. up yours!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.