Het Apollo theatre in Harlem is de bakermat van grote sterren die op Amateurnight hun eerste optreden deden. Een instituut waar niet alleen Ella Fitzgerald maar ook Otis Redding en zelfs Michael Jackson zijn ontdekt. Het concept is simpel; vul een ouderwets mooie zaal met enthousiaste muziekliefhebbers, gooi er een d.j. en een comedian-presentator tegenaan om de boel op te warmen en na een uur zit de sfeer erin. Er komen eerst 3 kinderen. Een schatje van 9 die vast nog mooi leert zingen, een meisje van 15 die lelijk rappt, en een meisje van 13 die wel echt mooi zingt. We boe-en ze niet weg hebben we met de presentator afgesproken, en middels een applausmeter wint de 13-jarige.

Dan is het tijd voor de volwassenen en er gaan er echt serieus 3 af die worden weggejouwd, wat steeds wordt afgesloten met een korte dance van de devil-tapdancer. Te leuk. Er blijven er 6 over waarvan de enthousiaste zaal beslist dat de hipster met de gitaar terecht wint. Een absolute aanrader, Amateurnight in het Apollo theatre op 125st street. Reserveren is een must!

21:45 staan we buiten en er moet gegeten worden. Middels opentable.com heb ik om de hoek The Red Rooster gevonden, wat een geweldige tent moet zijn. De tent puilt uit, keiharde muziek, het ruikt lekker en de tafel staat klaar. So far so good…

De Langston crab cake is lekker, en zo ook de Yep, chicken waffle en de deviled eggs, maar de Oh boy! cauliflower valt tegen. Tikke gebrand maar rauw van binnen in plaats van lekker slow gecooked.

The Lenox smash burgers van de dames zijn okay, mijn Uptown ribeye ook, maar de Teddy’s block ribbs van Max niet. Vetranden en kurkdroog vlees. De frietjes bij de burgers zijn te kort gebakken en smaken echt naar rauwe aardappel, maar wat het vervelende is is dat de trouble-shooting niet werkt. Het ooit-lieve meisje dat ons helpt is na de klacht van de frietjes nooit meer aan tafel geweest en verder lijkt het of er in deze mudvolle zaak niemand meer naar ons kijkt. De manager doet een kleine poging en biedt ons het volgende rondje aan (lekker makkelijk terwijl er net een volle fles lauwe wijn op tafel staat) maar that’s all. Water moeten we zelf pakken, zout van 3 tafels verder, het is één grote chaos en ze zitten met de handen in het haar, behalve dan een van de vrouwelijk managers die 1 meter naast ons aan een bar haar laptop zit bij te werken en doet alsof ze niets ziet.

Apollo Theatre is dus de aanrader, Red Rooster niet!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.