Yakitori van kippendij
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Kook Tijd
12minuten
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Kook Tijd
12minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Hak het karkas in stukken en grill aan beide kanten bruin
  2. Breng het karkas in mirin, sojasaus, sake, water en bruine suiker tegen de kook aan en schuim regelmatig af.
  3. Laat de saus tot de helft indampen, passeer door een zeef en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Week bamboe-stokjes een half uur in water.
  5. Rijg gesneden stukken kippendij aan de stokjes en zet rechtop in een maatbeker waarna je de afgekoelde saus toevoegt.
  6. Laat een uurtje marineren en laat uitlekken.
  7. Schroei de yakitori’s rondom dicht en laat doorgaren boven iets minder hitte.
  8. Volgens Japanse traditie bekwast ik ze niet tijdens het bakken maar dompel ik de hele stok nog 1 of 2 keer in de saus.
  9. Gaar tot een kerntemperatuur van 72ºC.