Venkel in zoutdeeg
Maaltijd
garnituur
Keuken
internationaal
Porties
Prep Tijd
6
personen
10
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
10
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Ingrediënten
3
kg
grof zeezout
300
gram
eiwit
2
venkelknollen
1
citroen
alleen sap
gremolata**
olijfolie
Instructies
Meng het zout met de eiwitten tot een soort nat zand. Houd van beide wat achter de hand om de substantie droger dan wel natter te maken.
Verwijder de buitenste bladen van de venkelknol en smeer de knol in met citroensap
Bedek een bakplaat of skillet met een laagje zoutdeeg, leg hier de venkelknollen op en bedek elke knol met zoutdeeg. Laat iets groen uitsteken.
Zet de venkelknollen 30 minuten in een op 190ºC voorverwarmde BBQ (met klep, indirect) en laat daarna nog 10 minuten buiten de BBQ doortrekken.
Serveer met gremolata (staat bij de recepten onder de ossobuco).