Recept Afdrukken
Stoofpeertjes
Maaltijd garnituur
Keuken Frans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 90 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd garnituur
Keuken Frans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 90 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng peren, rode wijn, suiker, citroen en kaneel in een passende pan tegen de kook aan (in een passende pan zitten de peren klem en komt het vocht boven de vruchten uit, leg anders een kleine deksel op de peren, ze moeten wel onder staan)
  2. Laat minimaal 90 minuten zacht stoven met de deksel half op de pan. Controleer regelmatig of het vruchtvlees niet boven de wijnspiegel uitkomt, vul anders water bij.
  3. Controleer de gaarheid (ze moeten redelijk zacht zijn) en laat afkoelen in het vocht.
  4. Verwarm de peren in het vocht en laat ze niet meer koken.
  5. De culifreak kookt het kookvocht nog in tot het stroperig wordt, maar pas op bittere tonen (alleen bij direct gebruik, bij inmaken heb je al het "normale" kookvocht nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.