Spaghettitaart
Porties Prep Tijd
5personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
5personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Bak spek krokant uit in de helft van de olie en bak de laatste minuut de courgette mee.
  2. Fruit ui aan in het restant van de olie, voeg knoflook toe en 2 minuten later tomaten. Bak goed op en blus af met rode wijn. Laat de alcohol verdampen, voeg groentebouillon, provençaalse kruiden en pimenton toe en laat tot de helft inkoken.
  3. Maal de tomatensaus fijn in de keukenmachine en laat daarna op een zacht pitje nog 4 minuten de bleekselderij meegaren. Breng op smaak met peper.
  4. Meng spek/courgette met tomaat/bleekselderij, breng op smaak met zout en peper en meng daarna met de losgeklopte eieren.
  5. Meng de groentesaus met de spaghetti en 2/3 van de kaas en giet in een ingevette gietijzeren pan.
  6. Bestrooi de “taart” met het restant van de geraspte kaas en zet 30 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.