runderribstuk
Porties Prep Tijd
6personen 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
± 3,5uur 30minuten
Porties Prep Tijd
6personen 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
± 3,5uur 30minuten
Instructies
  1. Stook de BBQ (met klep) naar 120ºC
  2. Laat de côte de boeuf minimaal een uur buiten de koeling “ademen” en smeer daarna goed in met worcestershiresaus. Bestrooi daarna met de rub en masseer goed in het vlees. Laat een half uur indrogen.
  3. Leg de côte de boeuf indirect op een laag gestookte barbecue (120ºC)en laat in ± 3 uur in tot een kerntemperatuur van 52ºC komen (wel opletten hè, meten is weten, dus check regelmatig de temperatuur).
  4. Stook het vuur op naar 190ºC en laat de kerntemperatuur naar 55ºC komen.
  5. Bedek de côte de boeuf los met aluminiumfolie, hij moet nog wat kunnen ademen, en laat nog 15 minuten rusten op een schaal.
  6. Trancheer en serveer met de mierikswortelsteaksaus.
  7. *zonder bot kan ook, maar de botten geven wel smaak af. Reken zonder bot een kilo minder.