rollade gevuld met dragon
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd met een lang dun mes de varkensfilet vanaf de zijkant helemaal in tot ‘ie er aan de andere kant weer uitkomt en maak een sleuf van 5 cm breed.
  2. Vul met je vingers het gat vanaf beide kanten met de gesneden dragon en zorg dat de verdeling evenredig is.
  3. Bind de filet op met slagerstouw en bestrooi met zout en peper.
  4. Bak de rollade rondom krokant aan in wat olijfolie en gaar in een voorverearmde oven op 180ºC rustig door naar een kerntemperatuur van 66ºC.
  5. Laat 10 minuten rusten en snijd daarna in 1 cm dikke plakken.
  6. Zet ondertussen de braadslede op het vuur, roer de aanbaksels los en blus af met witte wijn. Laat inkoken en voeg room toe.
  7. Laat de roomsaus inkoken tot lekker (als de saus te dun is kun je die wat binden met allesbinder of maizena) en breng op smaak met zout en peper.