ribeye Caveman
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediënten
Instructies
  1. meng paprikapoeder, zwarte peper, chili flakes, venkelzaad en saffraan in de vijzel en vijzel het zo fijn mogelijk. Passeer door een fijne zeef.
  2. wrijf de ribeye aan beide kanten in met het specerijenmengsel en laat 15 minuten intrekken.
  3. blaas met een föhn de meeste as van de gloeiende kolen van de BBQ en leg hier een ribeye op, draai na 1 minuut op de andere kant en laat nog een minuut liggen.
  4. haal het vlees van de kolen, gebruik de föhn om de as van het vlees te blazen en laat een kwartier in aluminiumfolie rusten.
  5. herhaal de stappen 3 en 4 met de andere 2 ribeyes, maar na elkaar.
  6. verwijder het folie en snijd het vlees in dunne plakken, bestrooi met grof zeezout en serveer met mierikswortelsteaksaus.