Pot-au-feu Fernande
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
2,5uur
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
2,5uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng het vlees in 3 liter water in een ruime pan tegen de kook aan. Schep de eerste 10 minuten het schuim met een schuimspaan van de oppervlakte en zet daarna het vuur zachter.
  2. Voeg uien, kruidnagel, bleekselderij, bouquet garni en peperkorrels toe en laat 2,5 uur zachtjes sudderen.
  3. Probeer na 2,5 uur zoveel mogelijk vet van het oppervlak af te halen en voeg de peen, meiknol, prei en aardappel toe. Gaar nog 45 minuten door en controleer de gaarheid van de aardappels. Verwijder de uien.
  4. Breng op smaak met zout en peper en serveer het gesneden vlees met de groente en een beetje bouillon. Lekker met tomatensaus.