Pompoen-pannenkoekjes (neulgun hobak jeon)
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de pompoen in plakken en snijd die plakken in lucifers (julienne)
  2. Bestrooi de pompoen met zout en suiker laat een kwartier staan, voeg bloem toe en meng goed (als de massa erg nat is van het pompoensap voeg je nog iets bloem toe). Laat weer een kwartier staan
  3. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en maak een hoopje van 2 eetlepels pompoen in de pan.
  4. Spreid de pompoen uit tot een pannenkoekje van ø 10 cm en leg er een stuk groene peper op.
  5. Bak het pannenkoekje ± 2 minuten op iedere kant en controleer de garing (de pompoen moet zacht zijn en het pannenkoekje aan beide zijdes krokant). In een groete pan kun je een paar pannenkoekjes tegelijk maken.
  6. Meng kikkoman, rijstwijazijn, Spaanse peper en sesamzaad tot een sojadip die je serveert bij de koekjes.
Notities

NB Hoe kleiner de pannenkoekjes hoe minder de kans op een “double-dip”.