Recept Afdrukken
Pissaladière
Maaltijd voorgerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd voorgerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Fruit de uien met wat zout goudbruin in de helft van de olijfolie, met de deksel half op de pan zodat ze een beetje vochtig blijven.
  2. Voeg suiker en tijm toe en laat ze licht karameliseren. Laat afkoelen.
  3. Maal olijven, 3 ansjovisfilets, knoflook en peterselie met olijfolie in de keukenmachine tot een grove tapenade en breng op smaak met peper.
  4. Rol het bladerdeeg uit tot een plak van 25 x 35 cm, leg hem op een met bloem bestoven bakplaat, vouw de randen 1 cm om en plak die vast met water.
  5. Prik het bladerdeeg 44 keer in met een vork en besmeer het met tapenade. Bedek deze met de uien en vervolgens kruiselings met ansjovisfilets (in een ruitpatroon). Leg in iedere ruit een olijf.
  6. Besmeer de randen van de pissaladière met losgeklopte eidooier en bak 25 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
  7. Direct uit de oven is de pissaladière natuurlijk het lekkerst, maar later 15 minuten opwarmen in een op 160ºC voorverwarmde oven werkt ook prima.
Notities

* Neem lekker Ortiz ansjovis, is echt zoveel lekkerder!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.