Pêche Melba
Porties Prep Tijd
4personen 60minuten
Porties Prep Tijd
4personen 60minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng witte wijn, water, suiker, vanillestok met merg, sinaasappel-schil* en -sap, kaneel, steranijs en munt tegen de kook aan en zorg dat alle suiker oplost.
  2. Snijd de ongeschilde perziken in kwarten, verwijder de steen en leg in de hete zoete bouillon.
  3. Leg een rond velletje bakpapier bovenop de perziken en verzwaar dit met een bordje wat in de pan past zodat de perziken echt onder staan.
  4. Pocheer de perziken 5 minuten in de bouillon, haal de pan van het vuur en laat ze afkoelen in de bouillon (dat duurt wel even).
  5. Maal frambozen fijn met poedersuiker en breng op smaak met citroensap (de fanaat passeert de puree door een zeef).
  6. Serveer de afgekoelde perziken met vanille-ijs, frambozenpuree en getoaste geschaafde amandelen.
Notities

*Snijd met een dunschiller een paar stukken sinaasappelschil en haal met een puntig mesje al het bittere wit uit de binnenkant.