Mosterdzaadsaus
Maaltijd
sauzen
Keuken
internationaal
Ingrediënten
120
g
mosterdzaad
rauw
150
g
water
150
g
rijstazijn
50
g
suiker
7
g
zout
80
g
pickled mosterdzaad
zie boven
20
g
Dijonmosterd
10
g
Colman’s mosterd
80
g
Japanse mayonaise
Kewpie
1
bosuitje
fijngesneden
40
g
augurk
zuur, fijngesneden
zout & peper
Instructies
Meng mosterdzaad met water, azijn, suiker en zout in een sauspan en breng langzaam aan de kook.
Blijf regelmatig roeren en laat 45 minuten garen. Voeg iets water toe als de zaadjes bijna droog koken. Laat je pickled mosterdzaad afkoelen.
Meng 80 gram van je net gemaakte pickled mosterdzaad met Dijon- en Colman’s mosterd, mayonaise, bosui en augurk en breng op smaak met zout en peper.