Morillesroomsaus (verse morilles)
Maaltijd
sauzen
Keuken
Frans
Porties
Prep Tijd
4
personen
30
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
30
minuten
Ingrediƫnten
150
g
verse morilles
gesneden
1
el
zonnebloemolie
30
g
sjalot
fijngesnipperd
2
el
witte wijn
droog
2
el
sherry
200
g
kippenfond
van pagina ..
250
ml
room
zout en peper
1
klontje boter
ijskoud, optioneel
Instructies
Borstel morilles, verwijder het einde van de steel, snijd ze door (de grote in 3-en), was ze onder de koude kraan en laat uitlekken op een keukendoek.
Stoof sjalot glazig in olie, voeg morilles toe en laat 10 minuten garen.
Blus af met witte wijn en sherry en laat bijna helemaal indampen.
Voeg kippenbouillon toe en laat tot de helft inkoken.
Laat in een andere pan de room tot de helft inkoken en meng met de morilles.
Breng op smaak met zout en peper en monteer eventueel met een klontje boter.