Recept Afdrukken
Morillesroomsaus (van gedroogde morilles)
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Leg de morilles een uur in een badje van warm water met cognac, knijp ze daarna uit en snijd ze in stukken (pas op met het uit het vocht halen dat eventueel aanhangend zand in het vocht achterblijft).
  2. Stoof sjalot glazig in olie, voeg morilles toe en laat 10 minuten garen.
  3. Blus af met de witte wijn en laat bijna helemaal indampen
  4. Blus af met kippenbouillon en laat tot de helft inkoken
  5. Laat in een andere pan de room tot de helft indampen en meng met de morilles in het vocht.
  6. Monteer met ijskoude boter (klontje voor klontje) en breng op smaak met zout en peper.
  7. Wil je de saus later serveren, laat dan afkoelen na punt 5 en pas punt 6 à la minute toe (het bewaaradvies is dan 2 dagen in de koeling).
Notities

Lekker bij; gepocheerde vis-gebakken vis-gekookt vlees-gebakken vlees-gegrild vlees-gevogelte-orgaanvlees


Reacties

  1. Door coos broers

    Dag Jasper,

    ik ga morgen , 28e december , voor mijn gasten zeewolf maken ( gebakken in roomboter ) met daarbij de morille roomsaus zoals jij adviseert te maken.
    daarbij komt zelfgemaakte puree en gestoomde bimi.

    vraag over de wijn : ikzelf denk aan een volle chardonnay maar twijfel. Misschien toch een rode ?

    wat zou jij doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.