Recept Afdrukken
Lou's eiersaus
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Hollands
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Hollands
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Haal de eieren door de eiersnijder en hak daarna fijn met een groot koksmes.
  2. Meng eieren, mayonaise, crème fraîche, rauwe ham en bieslook tot eiersaus.
  3. Laat de smaken 2 uur intrekken en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schil de asperges rondom met een “wieltje”, van 2 cm onder het kopje tot aan de kont en snijd daarna de laatste 2 cm van de kont af.
  5. Leg de asperges in een platte pan met koud water, een vingergreep suiker en een snuf zout.
  6. Breng het water aan de kook en laat met een schone theedoek of een platte deksel (zodat ze niet boven het water uitsteken) 5 tot 8 minuten garen.
  7. Controleer de garing met een naaldje halverwege de asperge.
  8. Haal de asperges met een schuimspaan uit het water en leg op een schone droge doek op een serveerschaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.