Köfte van rund
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit komijn- en korianderzaad in een koekenpan tot het lekker begint te ruiken, laat iets afkoelen en maal fijn in de vijzel.
  2. Meng de specerijen met rundergehakt, ei, knoflook, bosui, citroen-sap en -rasp en verse munt en breng op smaak met zout en peper.
  3. Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200ºC|2).
  4. Draai van het gehakt 12 balletjes en modeleer die tot worstjes. Rol ieder worstje door de bloem en rijg vervolgens aan rvs satépennen.
  5. Gril de köfte’s rondom krokant en gaar. Let op dat het niet te hard gaat.
  6. Serveer met (gerookte) yoghurt en chilisaus.