Klassieke kippenragout voor 6 personen
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediƫnten
Instructies
  1. breng water tegen de kook aan met alle groenten, knoflook, tijm peper
  2. snijd de dijen met de drumsticks van het karkas, alsmede de borsten, en verdeel het karkas in 2 delen.
  3. leg alle delen van de kip in de groentebouillon, pocheer de borsten 12 minuten in het water en de dijen en drumsticks 30 minuten
  4. laat de rest van de kippendelen, met de groente, nog een uur trekken, passeer door een zeef en laat ijskoud afkoelen zodat je het vet er goed af kunt scheppen. Zorg dat je een liter kippenbouillon hebt, laat anders nog wat indampen.
  5. maak de borsten, dijen en drumsticks schoon terwijl het vlees nog lauw is, snijd in blokjes en laat onbedekt afkoelen in de koeling. Pas afdekken als alles ijskoud is
  6. smelt de boter en meng met de bloem. Laat rustig 10 minuten garen zonder dat het bruin wordt (blanke of blonde roux).
  7. meng de roux met 100 ml warme bouillon en klop direct de klonten uit je saus. Vul aan met de rest (900 ml) van de warme bouillon en breng aan de kook. Laat net zolang koken tot alle bloemsmaak weg is en passeer door een zeef.
  8. meng de saus met de stukjes kip, laat goed warm worden en roer er de room door. Meng de mosterd door de ragout en breng op smaak met curry, zout en peper.
  9. neem de allerlekkerste kip die je kunt vinden, een mooie poulet de Bresse bijvoorbeeld.