Jodenhaas met aubergine
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Passieve Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Passieve Tijd
2uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Wrijf het vlees in met za’atar, ras el hanout en een snuf zout en hussel met olijfolie. Laat 2 uur staan.
  2. Rooster aubergines en paprika tot ze zwart zijn, laat de paprika’s afkoelen in een ziploc en de aubergine in de open lucht.
  3. Trek onder de koude kraan de vellen van de paprika en snijd in repen. Ontvel ook de aubergine en snijd in grove chunks.
  4. Meng tahin met citroensap en wat zout tot techina.
  5. Stook de bbq naar een medium vuur en zorg voor voldoende afstand tussen het vuur en het rooster. Gril het vlees aan beide kanten in een paar minuten krokant.
  6. Verdeel het vlees en de groente over de borden, overgiet met techina en bestrooi met oregano en sesam.