Gratin Alpin
Porties Prep Tijd
6personen 20minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
6personen 20minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Bak bloem, amandelpoeder en 30 gram suiker in de boter tot een korrelige crumble (10 minuten want de bloem moet garen). Laat afkoelen.
  2. Laat room, melk, vanillestokje en 50 gram suiker warm worden en een uurtje trekken. Verwijder het uitgeschraapte stokje.
  3. Klop eidooiers met het restant van de suiker au bain marie lichtgeel en glimmend.
  4. Voeg in een klein straaltje al roerend de warme melk toe.
  5. Laat de vanillecrème au bain marie, af en toe roerend, garen tot ze aan de bolle kant van een houten lepel blijft ‘hangen’ (max. 75ºC).
  6. Passeer de crème door een zeef, voeg al roerend rum toe en dek af met een laagje plasticfolie (direct op de crème, voorkomt een vel). Laat afkoelen.
  7. À la minute Vul (ovenvaste) soepborden met rode vruchten, giet hier de crème op en bestrooi met crumble.
  8. Zet de borden enkele minuten onder de grill. Controleer of er een mooi korstje op zit, iedere oven is anders, en serveer direct.