Gestoofde Chinese eend
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
90minuten 90minuten
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
90minuten 90minuten
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Bestrooi de eendenbouten met zout en peper, bak de helft in 2 eetlepels olie in een stoofpan rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het eendenbouten. Giet het vet, op 2 eetlepels na, uit de pan.
  2. Fruit de ui glazig in het vet, laat licht kleuren, bestrooi met bloem en voeg 200 ml bouillon toe. Roer glad en voeg de rest van de bouillon toe.
  3. Leg de eendenbouten in de bouillon en voeg sojasaus, shaoxingwijn, tomatenpuree, vissaus, palmsuiker, chiliflakes en steranijs toe.
  4. Breng tegen de kook aan en laat 90 minuten zacht stoven.
  5. Voeg de gedroogde pruimen toe en gaar nog 15 minuten door.
  6. Breng op smaak met vissaus.
  7. Serveer direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180┬║C voorverwarmde oven.
  8. Bestrooi met bosuitjes voor het serveren.
Notities