Gebrande yellowtail ‘en salade’
Maaltijd
voorgerecht
Keuken
internationaal
Porties
Prep Tijd
2
personen
40
minuten
Porties
Prep Tijd
2
personen
40
minuten
Ingrediënten
10
g
kombu
350
ml
water
10
g
katsuobushi
1/2
tl
suiker
3
el
Kikkoman sojasaus light
1
tl
wasabi
1
el
yuzusap
50
ml
zonnebloemolie
200
g
yellowtail filet
met vel
50
g
sugarsnaps
1
handje spinazie
50
g
wakamé salade
2
cm
takuan
mandoline gesneden (1 mm), Japanse gele radijs
3
shizo blaadjes
opgerold en gesneden
2
el
zalmeitjes
1
el
furikake
(Japanse zeewier-crunch)
Instructies
Breng kombu in water tegen de kook aan en schuim gedurende 5 minuten af.
Voeg katsuobushi en suiker toe, breng op smaak met sojasaus. laat 5 minuten staan en passeer de dashi door een fijne zeef.
Klop wasabi op met yuzusap, 2 eetlepels sojasaus en zonnebloemolie tot een marinade.
Leg de yellowtail 5 minuten in de marinade en laat uitlekken.
Blancheer de sugarsnaps 3 minuten in kokend water en spoel koud.
Brandt de yellowtail eerst op de huid tot die begint te bubbelen, draai om en brandt dan het vlees tot het een geroosterde uitstraling heeft.
Maak de spinazie aan met het restant van de marinade.
Leg de aangemaakte spinazie op grote diepe borden en leg hier de peultjes op.
Leg de gebrande yellowtail op de groenten en de wakamé er omheen.
Garneer met takuan, shizo en zalmeitjes en bestrooi met furikake.
Giet de dashi om de vis heen en serveer direct.