Gebrande yellowtail ‘en salade’
Porties Prep Tijd
2personen 40minuten
Porties Prep Tijd
2personen 40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng kombu in water tegen de kook aan en schuim gedurende 5 minuten af.
  2. Voeg katsuobushi en suiker toe, breng op smaak met sojasaus. laat 5 minuten staan en passeer de dashi door een fijne zeef.
  3. Klop wasabi op met yuzusap, 2 eetlepels sojasaus en zonnebloemolie tot een marinade.
  4. Leg de yellowtail 5 minuten in de marinade en laat uitlekken.
  5. Blancheer de sugarsnaps 3 minuten in kokend water en spoel koud.
  6. Brandt de yellowtail eerst op de huid tot die begint te bubbelen, draai om en brandt dan het vlees tot het een geroosterde uitstraling heeft.
  7. Maak de spinazie aan met het restant van de marinade.
  8. Leg de aangemaakte spinazie op grote diepe borden en leg hier de peultjes op.
  9. Leg de gebrande yellowtail op de groenten en de wakamé er omheen.
  10. Garneer met takuan, shizo en zalmeitjes en bestrooi met furikake.
  11. Giet de dashi om de vis heen en serveer direct.