Gazpacho van asperges met krokante kippenhuid en groene kruiden,
Porties Prep Tijd
1liter 45minuten
Porties Prep Tijd
1liter 45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de asperges gaar in de groentebouillon.
  2. Giet af en pureer met de knoflook glad in de keukenmachine.
  3. Klop met een garde de crème fraîche door de warme soep en verdun eventueel nog iets met het kookvocht.
  4. Breng op smaak met asperge edik en olijfolie .
  5. Bak ondertussen de kippenhuid krokant in een op 190ºC voorverwarmde oven, tussen 2 vellen bakpapier die je klemt tussen 2 bakplaatjes en laat na het bakken uitlekken en drogen
  6. Serveer de koude gazpacho met rauwe en gare aspergestukjes, groene kruiden en strooi er à la minute verkruimelde kippenhuid overheen.
Notities

Asperge edik is een soort azijn die een lagere zuurgraad heeft dan azijn en dus zo ook niet mag heten. Ik gebruik altijd de edik van Marga Vugs, prima spul.