Fridge’ fried rice met karbo mariné
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak een marinade van ketjap, sojasaus, knoflook en ui en marineer hier de karbonades 6 uur in (draai af en toe om).
  2. Laat de karbonades een half uur uitlekken op een rekje en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.
  3. Verhit 50 ml olie in een wok en bak hier een ruw omelet in, laat uitlekken op keukenpapier en snijd in stukjes
  4. Verhit het restant van de olie in de wok, en wok 1 minuut gember en knoflook, voeg ui, wortel en paprika toe en wok 2 minuten, voeg bacon en paprika toe en wok weer 1 minuut, voeg shiitake en shaoxing toe en wok 30 seconden
  5. Voeg rijst, oestersaus, sjalot, Maggi en sesamolie toe en wok 3 minuten door tot de rijst goed warm is
  6. Wok ondertussen het vlees in zonnebloemolie rondom krokant en gaar en serveer met de fried rice waar je last minute omelet aan toevoegt. Schep in kommen en garneer met bosui.