First nations salmon grilling
Porties Prep Tijd
10personen 60minuten
Passieve Tijd
18uur
Porties Prep Tijd
10personen 60minuten
Passieve Tijd
18uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Los suiker en zout op in warm water, voeg allspice toe en laat afkoelen tot een natte pekel.
  2. Leg de zalm een nacht in de natte pekel, spoel af onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Laat de zalm een uur op een rekje indrogen.
  3. Maak een vuur van 3 blokken hoog volgens de blokhutmethode van pagina.. Veeg na een uur wat houtskool richting het midden.
  4. Zet de zalm in een klem of bevestig aan een zelfgemaakt zalmkruis* en plaats 40 cm van het gloeiende houtskool.
  5. Houd zeker in het begin de afstand van houtskool tot zalm goed in de gaten, het moet niet te snel gaan. Veeg af en toe wat nieuwe “verse” houtskool richting de zalm.
  6. Gaar de zalm tot je duidelijk tussen de lamellen kunt kijken en vergeet vooral de achterkant niet. Je kunt de zalm meer smaak geven door wat variatie in (rook-)hout aan te brengen.
Notities

*Zelf maken van een paar onbewerkte latten, takken of bamboestokken. Een rolletje ijzerdraad kan handig zijn.