Erwtensoep Goedenmorgen Nederland
Porties Prep Tijd
8personen 30minuten
Kook Tijd
180minuten
Porties Prep Tijd
8personen 30minuten
Kook Tijd
180minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng bouillon met spliterwten en laurierblad tegen de kook aan.
  2. Voeg de schouderkarbonade en het spek in zijn geheel toe, breng weer tegen de kook aan en laat ongeveer 1 uur zachtjes garen. Roer af en toe door.
  3. Haal na een uur de karbonade en het spek uit de soep en snijd klein.
  4. Voeg wortel, aardappel, knolselderij, pastinaak, ui, selderij en het gesneden vlees toe en laat nog een half uur garen.
  5. Laat de rookworst 20 minuten in warm water wellen.
  6. Snijd de rookworst in schijfjes en roer deze de laatste paar minuten door de erwtensoep. Breng de erwtensoep op smaak met zout en peper.