Doperwtensoep met munt (koud)
Maaltijd
soep
Keuken
internationaal
Ingrediƫnten
1
witte ui, gesnipperd
gesnipperd
125
g
boter
1
krop
ijsbergsla
gesneden
300
g
doperwten
vers of diepvries
600
ml
kippenbouillon
150
ml
melk
2
takjes
verse munt
alleen de blaadjes
150
ml
slagroom
zout en peper
Instructies
Smoor de ui glazig in boter en voeg de sla toe.
Smoor een minuut door en voeg de erwten toe.
Zorg dat alle erwten de boter even ontmoeten en doe de verwarmde bouillon erbij.
Breng de soep tegen de kook aan en laat pruttelen tot de erwten gaar zijn (check na een minuut of 8).
Voeg melk en munt toe en pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer (passeer eventueel door een zeef als je de structuur te grof vindt).
Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Roer de room door de soep, controleer de smaak, en serveer gekoeld.