Colakip
Het gaat natuurlijk vooral om de suiker, en een stukje om de smaak, hoewel je hier ook sriracha tegenkomt, zoek naar de balans zeg ik altijd maar.
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45minuten 4uur
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45minuten 4uur
Ingredi├źnten
Instructies
  1. maak een marinade van de suiker, ketchup, chilisaus en 200 ml Coca Cola (100 ml uit ieder blikje) en smeer hier de buitenkanten van de kippen mee in. Laat minimaal 4 uur marineren, liever een hele nacht.
  2. duw de kippen met hun kont over de blikken Coca Cola heen, mischien moet het gat iets groter worden gemaakt, zet ze in een braadslede en overgiet met de resterende marinade.zet de kippen 45 minuten op de BBQ*.
  3. zet de kippen 45 minuten op de BBQ*. Bedruip af en toe met de marinade zodat ze een mooie korst krijgen. De temperatuur in de gewrichten van de dijen moet 75┬║C zijn.
  4. laat de kippen als ze gaar zijn even rusten, haal van de blikjes af, snijdt de filets van de borst en snijd de poten van het karkas op de gewrichten, eventueel kun je de poten nog een keer doorsnijden op het volgende gewricht.
  5. *heb je geen BBQ met een deksel zet dan de braadslede op wat kooltjes op het kolenrooster en zorg dat er wat gloeiende kolen omheen liggen. Gaat het te langzaam leg dan op een gegeven moment een blad aluminiumfolie los over de kip en de kolen.