Recept Afdrukken
Citroenmeringuetaart
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 60 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 60 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Bodem; Meng de blokjes boter in de keukenmachine met bloem tot kruimels, je moet nog kleine stukjes boter zien. Meng vervolgens met een vork het koude water door het deeg tot er een redelijk glad deeg ontstaat. Het is belangrijk je handen zo min mogelijk te gebruiken ivm de warmte.
  2. Rol het deeg tot een bal, verpak in plasticfolie en leg een half uur in de koeling. Rol het deeg met wat bloem uit tot ø 30 cm en vul er een met boter ingevette pie-vorm van ø 25 cm mee. Druk de randen met de tanden van een vork tegen de rand, prik wat gaatjes in de bodem en zet een half uur in de koeling.
  3. Bak de bodem 20 minuten in een op 200ºC voorverwarmde oven en laat afkoelen.
  4. Citroencurd; Meng Maizena, bloem zout en water en suiker, breng al roerend tegen de kook en laat 3 minuten garen. Meng een louche (soepopscheplepel) van de warme bloempap met de dooiers en meng vervolgens al roerend de dooiers door de pap.
  5. Breng tegen de kook, laat weer 3 minuten garen en voeg citroensap en -rasp toe. Roer tot slot lepel voor lepel de boter door de citroencurd en laat alles onder een laagje slagersfolie afkoelen.
  6. Italiaanse meringue; Sla eiwit met de mixer op lage stand tot zachte pieken.
  7. Kook water en suiker tot een dikke siroop en laat koken tot 120ºC. Voeg dan in een dun straaltje met de mixer op de hoogste stand de siroop toe aan de eiwitten en klop door tot het eiwit is afgekoeld.
  8. De taart; Vul de afgekoelde taartbodem met de citroencurd en bedek met de Italiaanse meringue. Brandt de meringue-toppen rondom met een bruléebrander (voorzichtig werkje want de boel staat ineens in brand).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.