Citroen-amandeltaart met ricotta
Porties Prep Tijd
10personen 20minuten
Kook Tijd
60minuten
Porties Prep Tijd
10personen 20minuten
Kook Tijd
60minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Mix boter, 165 gram suiker, vanille en citroenrasp in 8 minuten tot wit, voeg al draaiend 1 voor 1 de dooiers toe en meng tot een homogene massa.
  2. Voeg al draaiend amandelmeel toe en vouw daarna de ricotta door het beslag.
  3. Draai de eiwitten stijf en voeg halverwege lepel voor lepel het restant van de suiker toe. Mix tot stijf en glimmend.
  4. Vouw 1/3 van het eiwit door het beslag, en herhaal dit nog 2 keer.
  5. Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm van ø23 cm, strijk glad, bestrooi met amandelen en bak 60 minuten in een op 160ºC voorverwarmde oven.
  6. Laat volledig in de vorm afkoelen en bestrooi met poedersuiker.