Recept Afdrukken
Citroen-amandeltaart met ricotta
Maaltijd dessert
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Mix boter, 165 gram suiker, vanille en citroenrasp in 8 minuten tot wit, voeg al draaiend 1 voor 1 de dooiers toe en meng tot een homogene massa.
  2. Voeg al draaiend amandelmeel toe en vouw daarna de ricotta door het beslag.
  3. Draai de eiwitten stijf en voeg halverwege lepel voor lepel het restant van de suiker toe. Mix tot stijf en glimmend.
  4. Vouw 1/3 van het eiwit door het beslag, en herhaal dit nog 2 keer.
  5. Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm van ø23 cm, strijk glad, bestrooi met amandelen en bak 60 minuten in een op 160ºC voorverwarmde oven.
  6. Laat volledig in de vorm afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.