Chuleton Sagardi
Porties Prep Tijd
6personen 5minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
6personen 5minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de chuletons een half uur op keukentemperatuur komen.
  2. Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (heet|250ºC|3) maar zorg dat je ook een iets minder hete zone hebt.
  3. Schroei het vlees 3 minuten dicht (pas op de vlammen), draai om en bedek het net gegrilde deel volledig met een dikke laag zout (het ziet dus echt wit).
  4. Draai na 3 minuten om en bedek het net dichtgeschroeide deel wederom met een dikke laag (nieuw) zout.
  5. Draai na 3 minuten weer om en gaar boven het minder hete deel door naar de gewenste cuisson (met echte Rubia Gallega vind ik 45ºC genoeg).
  6. Laat 15 minuten rusten en ik denk dat nazouten niet echt nodig is…
Notities

Rubia Gallega is een Spaans ras roodbonte koeien. Ik vind rijping, het zgn. “agen” (dry of wet) mooi maar je moet het niet te gek maken, 25 dagen is bij mij de max. Oh ja, een chuleton is een karbonade in het Spaans, met been, dus een ribstuk (prime rib) of côte de boeuf.