Chocolate chocolate cookies
Porties
10-15cookies
Porties
10-15cookies
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng boter, suiker en glucose met de bisschop/menghaak in 3 minuten op medium snelheid in de keukenmachine tot een gladde crème.
  2. Schraap de randen schoon, voeg ei, vanille en chocolade toe en draai nog 7 minuten door.
  3. Zet de keukenmachine op een langzamere stand en voeg bloem, cacao, bakpoeder, bakingsoda en zout en mix nog 1 minuut door (niet langer!)
  4. Schraap de randen weer schoon, voeg de chocolate-crumbs toe en mix nog 30 seconden door.
  5. Neem een ijsschep of maatje van 1/3 cup (sorry, Amerikanen…) en maak bollen op een ingevette bakplaat, die je daarna plat drukt. Verpak de hele plaat stevig in plasticfolie en zet minimaal 1 uur en maximaal 1 week (geen grap) in de koeling.
  6. LET OP; ALS JE DIRECT ONGEKOELD GAAT BAKKEN KOMT HET NIET GOED!
  7. Leg de platte deegschijven 10 cm van elkaar op een bakplaat met bakpapier en bak ze 18 minuten in een op 190ºC voorverwarmde oven. Controleer of het hart van de koekjes nog zacht* is, zo ja geef je ze nog 1 minuut (niet langer!)
  8. Laat de cookies volledig afkoelen, je kunt ze 5 dagen luchtdicht bewaren, of een maand in de freezer.
Notities

*De koekjes zijn zo donker dat het onmogelijk is te zien of ze na 18 minuten gaar zijn, maar 19 minuten is echt de max.