Recept Afdrukken
Bouillabaisse Ron Blaauw
Maaltijd soep
Keuken Frans
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd soep
Keuken Frans
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de schalen met de olie in een pan totdat ze een mooie rode kleur krijgen.
  2. Voeg de wortel, ui, sjalotten, tomaten, knoflook, laurier en tijm toe. Flambeer met de cognac.
  3. Giet dan de wijn erbij en laat koken totdat de wijn bijna verdampt is.
  4. Doe de tomatenpuree erbij, samen met de visfumet of het water. Zorg dat de schalen onder staan. Breng aan de kook en laat 45 min. doorkoken. Roer af en toe door. Zeef het geheel.
  5. Gaar intussen de verschillende vissoorten niet te lang in kokend water.
  6. Doe tot slot het basilicum en de dragon bij de bouillabaisse. Roer goed door en giet de bouillabaisse door een zeef. Maak af met een beetje boter en citroen- of sinaasappelsap.
  7. Verdeel de diverse vissoorten over diepe borden en schenk er de bouillabaisse over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.