Bieten patty
Ingrediënten
Instructies
  1. Fruit de ui glazig in de olijfolie, voeg champignons toe en bak op een hoger vuur totdat de champignons donker zijn en hun vocht gaan verliezen. Voeg knoflook toe, bak nog even door tot al het vocht is verdampt en laat afkoelen.
  2. Maal de kikkererwten 20 seconden met mayonaise met het stalen mes in de keukenmachine, voeg biet en het champignonmengsel toe en draai nog 10 seconden door (dit gaat het beste met de pulseknop, schraap regelmatig de randen aan de bovenkant even schoon).
  3. Voeg rijst toe, meng met de hand goed door en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  4. Verdeel het deeg in 6 porties en portioneer met behulp van een ronde steker ø 10 cm. Druk de burger iets platter ivm krimpen en zet minimaal 3 uur in de koeling.
  5. Bak de burgers om en om krokant en laat ze doorgaren in een op 190ºC voorverwarmde oven tot een kerntemperatuur van 60ºC.